茄汁牛腩配法國麵包

茄汁牛腩配法國麵包

4.5 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
2 人份

Składniki

  • 牛腩 ,切塊(約4-5公分)
    600 克
  • 新鮮香茅 ,切碎(約0.3公分)
    1 枝
    1 茶匙 乾燥香茅, ,切碎
  • 肉桂粉
    ½ 茶匙
  • 咖哩粉
    1 茶匙
  • 魚露
    3 大匙
  • 黑胡椒粉
    ⅛ 茶匙
  • 25 克
  • 洋蔥 ,切塊(約2公分)
    100 克
  • 蒜頭 ,略為拍扁
    15 克
  • 蕃茄糊
    125 克
  • 罐裝切碎蕃茄
    600 克
  • 冰糖
    15 克
  • 700 克
  • 八角
    1 粒
  • 紅蘿蔔 ,切塊(約2.5公分)
    100 克
  • 白蘿蔔 ,切塊(約2.5公分)
    200 克
  • 1 茶匙
  • 法國麵包
    2 條

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 1694.4 kcal / 7082.4 kJ
Białko 87.5 g
Tłuszcz 67.8 g
Węglowodany 173.7 g
Błonnik 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...