Chiffon cake cappuccino

Chiffon cake cappuccino

4.7 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
15 fette

Składniki

Torta
  • 6 uova
  • 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
  • 300 g di farina tipo 00
  • 300 g zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 120 g olio di semi di girasole
  • 120 g di acqua
  • 80 g di caffè americano appena fatto
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Frosting
  • 200 g zucchero
  • 15 g di caffè solubile
  • 15 g di cacao amaro in polvere
  • 70 g di burro morbido a pezzi
  • 220 g di formaggio fresco spalmabile cremoso

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 6.3 g
Kalorie 1657 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 50.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...