Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 300 g di farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio di semi di girasole
- 120 g di acqua
- 80 g di caffè americano appena fatto
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Frosting
- 200 g di zucchero
- 15 g di caffè solubile
- 15 g di cacao amaro in polvere
- 70 g di burro morbido a pezzi
- 220 g di formaggio fresco spalmabile cremoso
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1657 kJ / 396 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake al cioccolato
1h 10min
Girelle alla ricotta
1h 15min
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1hod. 30min
Chiffon cake al limone
1hod. 30min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1hod. 30min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5 godz.
Chiffon cake ai frutti di bosco
1hod. 30min
Ganache al cioccolato bianco
12j 20 menit
Chiffon cake
4h
Chiffon cake alle fragole
1hod. 30min
Chiffon cake bicolore
1hod. 30min
Chiffon cake alla vaniglia
1hod. 30min