Dolce rustico abruzzese

Dolce rustico abruzzese

3.7 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porzioni

Składniki

  • 10 g di burro
  • 250 g di mandorle pelate e tostate
  • 5 uova
  • 250 g di zucchero
  • 150 g di olio di semi di girasole
  • 40 g di liquore all'amaretto
  • 250 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino raso di cannella in polvere
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Glassa al cioccolato
  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 20 g di burro
  • 50 g di latte

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16.9 g
Kalorie 3406 kJ / 814 kcal
Tłuszcz 51.3 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 73.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...