Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 620 g água
- 200 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 20 g água gelada
- 110 g carne de porco s/ osso cortada em pedaços
- 40 g cogumelos shitake, ostra
- 30 g miolo de camarão
- 30 g cebolinhas novas
- 2 claras de ovo
- 2 c. chá de amido de milho
- ½ c. chá de sal
- 2 pitada de pimenta branca
- 110 g peixe cortado em pedaços
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 126.6 kJ / 30.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 39.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poke de atum
30 min
Pãezinhos recheados com cogumelos
1 godz. 20 min
Spring rolls com molho picante
25 min
Rolos de vegetais e gambas
1h
Salada de pêssego com presunto
40 min
Salada à moda da Sicília
40 min
Pisco sour de ananás
10 min
Blinis com tomilho limão e salmão marinado
72h
Ceviche de salmão
5u.
Crocantes de parmesão com tomilho e curgete
20 min
Tzatziki
20 min
Moqueca de salmão
2 godz. 35 min