Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g manteiga
-
200
g cebolinha nova
lub 200 g cebolinha pérola cortada ao meio - 250 g cogumelos frescos cortados em quartos
- 2 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 5 pés de tomilho, só as folhas
- 3 dentes de alho
- 35 g azeite
-
900
g galo cortado em pedaços pequenos
lub 900 g frango do campo cortado em pedaços pequenos - 10 g cebolinho picado
- 2 pés de hortelã, só as folhas
- 1 folha de louro
- 15 g farinha
- 40 g vinho do Porto
- 350 g vinho tinto
- 150 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3298.3 kJ / 788.3 kcal
- Białko
- 45.1 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 52.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1638.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango na Púcara
1 Std.
Caril de frango à moçambicana
35 Min
Goulash com dumplings
1 Std. 30 Min
Coq au vin
35 Min
Frango tandori
8 godz.
Massa de salsa
20 Min
Frango satay com arroz jasmin
1 Std. 55 Min
Salteado de porco com molho de pimenta preta
30 Min
Lombinho de porco com salada primavera
45 Min
Lombinhos de porco com redução de vinho do porto
40 Min
Puré de favas com entrecosto
8 godz.
Medalhões de porco com manga
40 Min