Empada vegetariana

Empada vegetariana

4.9 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 doses

Składniki

Recheio
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    60 g
  • curgete cortada às rodelas finas
    350 g
  • limão só a raspa
    ½
  • folhas de tomilho-limão
    1 c. chá de
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • cebola roxa cortada em pedaços
    150 g
  • hortelã só as folhas
    10 pés de
  • beringela cortada às rodelas finas
    300 g
  • cebola cortada em pedaços
    80 g
  • cenoura cortada às rodelas finas
    250 g
  • cominhos em pó
    1 pitada de
  • vinagre
    5 g
Massa
  • água
    200 g
  • manteiga
    170 g
  • sal
    1 c. chá de
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    450 g
  • pimento vermelho assado
    500 g
  • gemas de ovo p/ pincelar
    2

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 501.8 kcal / 2099.4 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 55.7 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Sód 766.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...