Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pés de alecrim, só as folhas
- 180 g leite, mais q.b. p/ pincelar
- 360 g farinha tipo 55
- 80 g manteiga, bem fria, cortada em cubos
- 1 c. chá de sal
- 40 g queijo feta esfarelado
- 20 g miolo de noz
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- Leite q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1548 kJ / 370 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Risoto de espinafres e queijo azul
25min
Crocantes de parmesão com tomilho e curgete
20min
Pãezinhos aromatizados
2 Std.
Bolachas de queijo e tomate seco
4h
Risoto de vinho de Carcavelos
1h
Focaccia de alecrim e tomate seco
1 Std. 20 Min
Salada de feijão e maçã
15 Min
Artisan bread
1 Std. 30 Min
Pão enrolado com pesto
1h 40min
Pão turco
2hod. 10min
Pão de ervas aromáticas
1h 40min
Ciabatta com azeitonas
1 Std. 30 Min