Wersje kompatybilne
Citrus mascarpone semifreddo with Manjimup walnut & cacao nib dukkah (Russel Blaikie)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semifreddo
- 250 g sugar
- 1 lemon, peel (no white pith) and juice
- 1 orange, peel (no white pith) and juice
- 8 egg yolks
- 500 g mascarpone cheese
- 150 g pouring (whipping) cream
Walnut & cacao nib dukkah
- 40 g shelled unsalted pistachio nuts
- 40 g walnuts
- 30 g Rapadura sugar
- ⅛ tsp ground cinnamon
- 1 orange zest only (no white pith)
- 20 g sesame seeds
- 20 g pepitas
- 60 g buckinis (activated buckwheat)
- 60 g raw cacao nibs
- fresh berries, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1691.8 kJ / 404.4 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 166.3 mg
Alternatywne przepisy
Pâtè with Riesling
3h
Chilli and cheese nachos
35 min
Ricotta and pistachio cheesecake
10min
Cheesy Beer Sauce
30 min
Smoked salmon mousse
5min
Caesar salad dressing
10min
Classic Zabaglione
15 Min
Pickled jalapeños (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20 min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3h
Tapenade
10min
Chimichurri
5min