Citrus mascarpone semifreddo with Manjimup walnut & cacao nib dukkah (Russel Blaikie)

Citrus mascarpone semifreddo with Manjimup walnut & cacao nib dukkah (Russel Blaikie)

5.0 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz.
12 portions

Składniki

Semifreddo
  • sugar
    250 g
  • lemon peel (no white pith) and juice
    1
  • orange peel (no white pith) and juice
    1
  • egg yolks
    8
  • mascarpone cheese
    500 g
  • pouring (whipping) cream
    150 g
Walnut & cacao nib dukkah
  • shelled unsalted pistachio nuts
    40 g
  • walnuts
    40 g
  • Rapadura sugar
    30 g
  • ground cinnamon
    ⅛ tsp
  • orange zest only (no white pith)
    1
  • sesame seeds
    20 g
  • pepitas
    20 g
  • buckinis (activated buckwheat)
    60 g
  • raw cacao nibs
    60 g
  • fresh berries to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 404.4 kcal / 1691.8 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 26.9 g
Węglowodany 39.1 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Sód 166.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...