Urządzenia i Akcesoria
Citrus mascarpone semifreddo with Manjimup walnut & cacao nib dukkah (Russel Blaikie)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz.
12 portions
Składniki
Semifreddo
-
sugar250 g
-
lemon peel (no white pith) and juice1
-
orange peel (no white pith) and juice1
-
egg yolks8
-
mascarpone cheese500 g
-
pouring (whipping) cream150 g
Walnut & cacao nib dukkah
-
shelled unsalted pistachio nuts40 g
-
walnuts40 g
-
Rapadura sugar30 g
-
ground cinnamon⅛ tsp
-
orange zest only (no white pith)1
-
sesame seeds20 g
-
pepitas20 g
-
buckinis (activated buckwheat)60 g
-
raw cacao nibs60 g
-
fresh berries to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
166.3 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1691.8 kJ /
404.4 kcal
Tłuszcz
26.9 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Węglowodany
39.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spätzle with Asparagus and Wild Garlic Cream Sauce
Brak ocen
Honeycomb
Brak ocen
"Spaghetti" with spinach and mint pesto (Thermomix® Spiralizer, TM5)
Brak ocen
Strawberry, burrata and basil pesto salad (Thermomix®️ Cutter)
15 min
Basil pesto
10 min
Candied Almond
10 min
Salted caramel ice cream
14 godz.
Pisco Sour
10 min
Tempura vegetables
30 min
Ajvar (Red capsicum and eggplant dip)
50 min
Apple frangipane tart
1 godz. 20 min
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1 godz. 35 min