Plum Lattice Tart

Plum Lattice Tart

4.6 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 slices

Składniki

Pastry
  • granulated sugar
    100 g
  • unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing
    200 g
  • plain flour
    370 g
  • medium egg
    1
  • fine sea salt
    1 pinch
Filling
  • plums halved, stone removed
    800 g
  • granulated sugar
    60 g
  • unsalted butter
    20 g
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • ground cloves
    ¼ tsp
Assembly
  • milk for brushing/glazing
    1 Tbsp
  • icing sugar for dusting
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 510 kcal / 2135 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 67.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...