Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g granulated sugar
- 200 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 370 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt
Filling
- 800 g plums halved, stone removed
- 60 g granulated sugar
- 20 g unsalted butter
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground cloves
Assembly
- 1 Tbsp milk, for brushing/glazing
- 2 tsp icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2135 kJ / 510 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 67.4 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
Alternatywne przepisy
Normandy Apple Flan
1h 25min
Blueberry and Raspberry Plaited Loaf
3h
Mushroom pastry
45 min
Raspberry Peach Crumb Cake
2h
Chocolate and Pear Cake
1h 30min
Pear Paste
10 godz.
Steamed Apple and Ginger Cake
1h 10min
Cherry Crumble Cake
1 godz. 45 min
Courgette and Carrot Loaf
45 min
Applesauce Cake
1 Std. 15 Min
Plum and Almond Traybake
1h 5min
Orange and Marmalade Cake
1 Std. 15 Min