Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake

Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake

3.7 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 portions

Składniki

  • butter diced, plus extra for greasing
    125 g
  • light brown sugar
    250 g
  • Greek yoghurt
    60 g
  • lemon zest only and 30 g juice
    1
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • ground almonds
    200 g
  • polenta
    200 g
  • medium eggs
    3
  • fresh strawberries hulled, 50 g diced (0.5 cm), 50 g finely sliced
    100 g
  • nectarines stoned, 50 g diced (0.5 cm), 50 g finely sliced
    100 g
  • crème fraîche for serving
    150 g

Wartości odżywcze na 8 portion

Kalorie 623 kcal / 2605 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 38.8 g
Węglowodany 56.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...