Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
TM6 TM5 TM31

Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake

3.7 ( 13 ocen )

Składniki

  • 125 g butter diced, plus extra for greasing
  • 250 g light brown sugar
  • 60 g Greek yoghurt
  • 1 lemon zest only and 30 g juice
  • ½ tsp fine sea salt
  • 1 tsp baking powder
  • 200 g ground almonds
  • 200 g polenta
  • 3 medium eggs
  • 100 g fresh strawberries hulled, 50 g diced (0.5 cm), 50 g finely sliced
  • 100 g nectarines stoned, 50 g diced (0.5 cm), 50 g finely sliced
  • 150 g crème fraîche for serving

Wartości odżywcze
na 8 portion
Kalorie
623 kcal / 2605 kJ
Białko
11.8 g
Tłuszcz
38.8 g
Węglowodany
56.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy