
Urządzenia i Akcesoria
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 portions
Składniki
-
butter diced, plus extra for greasing125 g
-
light brown sugar250 g
-
Greek yoghurt60 g
-
lemon zest only and 30 g juice1
-
fine sea salt½ tsp
-
baking powder1 tsp
-
ground almonds200 g
-
polenta200 g
-
medium eggs3
-
fresh strawberries hulled, 50 g diced (0.5 cm), 50 g finely sliced100 g
-
nectarines stoned, 50 g diced (0.5 cm), 50 g finely sliced100 g
-
crème fraîche for serving150 g
Wartości odżywcze na 8 portion
Kalorie
623 kcal /
2605 kJ
Białko
11.8 g
Tłuszcz
38.8 g
Węglowodany
56.6 g