
Wersje kompatybilne
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g butter diced, plus extra for greasing
- 250 g light brown sugar
- 60 g Greek yoghurt
- 1 lemon zest only and 30 g juice
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
- 200 g ground almonds
- 200 g polenta
- 3 medium eggs
- 100 g fresh strawberries hulled, 50 g diced (0.5 cm), 50 g finely sliced
- 100 g nectarines stoned, 50 g diced (0.5 cm), 50 g finely sliced
- 150 g crème fraîche for serving
- Wartości odżywcze
- na 8 portion
- Kalorie
- 623 kcal / 2605 kJ
- Białko
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Węglowodany
- 56.6 g