Urządzenia i Akcesoria
Lemon, Lime and Ginger Tart
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
8 slices
Składniki
-
gingernut biscuits250 g
-
unsalted butter cut in pieces85 g
-
freshly squeezed lemon juice80 g
-
lime juice, freshly squeezed80 g
-
stem ginger in syrup syrup and some ginger cut in small pieces for garnishing50 g
-
condensed milk395 g
-
double cream400 g
-
lemon zest only, for garnishing1
-
lime zest only, for garnishing1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
190 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
2672.8 kJ /
642 kcal
Tłuszcz
44.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
27 g
Węglowodany
53.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhubarb Fool
1 Std. 10 Min
Lemon Posset
2 Std. 40 Min
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25 Min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min
Berry Christmas Pavlova Wreath
3 Std. 30 Min
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4 Std. 10 Min
Rhubarb Crumble
55 Min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Raspberry, Lemon and White Chocolate Traybake
1 Std. 10 Min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 Std.
Raspberry and Apple Crumble
1 Std. 5 Min