Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g Wasser
- 280 g Basmati-Reis
- 1 TL Salz
- 280 g Prinzessbohnen
- 1 TL Öl zum Einfetten
- 4 Stück frisches Lachsfilet ohne Haut, ca. 1,5 cm dick (à 125 g)
- 8 TL Tikka-Paste (z.B. von Patak´s)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2427 kJ / 580 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garnelen mit Queller und Thai-Basilikum
30 Min
Garnelen Xacuti
1 Std. 20 Min
Kerala Fisch Curry
30 Min
Marinierte Fischfilets mit Sauce und Couscous-Salat
1 Std. 20 Min
Suppenfleisch in Tomatensauce (番茄炖牛腩)
1 Std. 30 Min
Indische Lammbällchen mit Joghurtsauce
40 Min
Gemüsereis mit Lamm
40 Min
Hähnchen und Garnelen mit saisonalem Gemüse (富贵虾球)
30 Min
Gedämpfte Lachspäckchen
55min
Biryani-Reis
45 Min
Zitronenreis
40 Min
Gedämpfter Lachs mit Kaffee-Hollandaise
40 Min