Kartoffel-Knoblauch-Püree mit Safran
TM6 TM5

Kartoffel-Knoblauch-Püree mit Safran

4.5 (86 ocen)

Składniki

  • 3 Stängel Petersilie, abgezupft
  • 1000 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, in Scheiben (1 cm)
  • 1 ½ TL Salz
  • 1 Dose Safran (0,1 g)
  • 200 g Sahne
  • 220 g Milch
  • 2 EL Olivenöl
  • 3 Knoblauchzehen, in dünnen Scheiben
  • 30 g Butter
  • 2 - 3 Prisen Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2011 kJ / 480 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy