Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 4 TL Limettensaft
- 1 TL Salz
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 4 Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à ca. 150 g)
Gewürzpaste
- 60 g Kokosraspeln
- 20 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 5 g Koriander, frisch, abgezupft
- 3 grüne Chilischoten, frisch, halbiert, nach Wunsch entkernt
- ½ TL Kreuzkümmelsamen, geröstet
- 2 Knoblauchzehen
- ½ TL Zucker
- ¼ TL Kurkuma, gemahlen
- 2 EL Pflanzenöl
Reis und Fertigstellung
- 1200 g Wasser
- 200 g Basmati-Reis
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2097 kJ / 501 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangen-Lachs mit Brokkoli-Couscous
25 min
Fischcurry
55 Min
Kokos-Hähnchen-Curry mit Vollkornreis
1j 30 menit
Zitronenspaghetti mit mariniertem Lachs
50 menit
Hähnchenbrust Genovese
35 Min
Koriander-Putenstreifen in Erdnusssauce
1j
Garnelen Curry
30 min
Gemüsecurry mit Putenwürfeln
20 min
Gedämpfte Asia-Forellen auf Spinat
40 min
Kerala Fisch Curry
30 min
Garnelencurry
35 Min
Hähnchenkeulen mit Thai-Gemüse
1h 10 min