![Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru) Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9070C379-EE79-4667-B765-701F65D7CE8A/Derivates/56a0c7cc-8837-4260-ad23-5a8d4c30e5d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 130 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 2 jajka
-
100
g ksylitolu
lub 100 g erytrytolu - 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 745.3 kJ / 178 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffinki owsiane z morelami
40 Min
Muffinki marchewkowe z makiem
1 Std.
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 Std. 15 Min
Muffinki migdałowe
40 Min
Muffinki pomarańczowo-żurawinowe
40 Min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 Min
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45 Min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50min
Muffiny mocy
55 min
Muffinki kokosowe (bez cukru)
40 Min
Muffinki z malinami i białą czekoladą
45 Min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50min