Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser und mehr zum Kochen
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 800 g Kartoffeln, etwa gleich groß, mit Schale
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
-
40
g Kartoffelstärke
lub 40 g Speisestärke - 1 Ei (Kl. M)
- 4 Prisen Muskat, frisch gerieben
- 2 Schalotten, halbiert
- 30 g Butter
- 100 g Weißwein
- 200 g Ziegenfrischkäse
-
¼
TL Piment d'Espelette
lub ¼ TL Cayenne-Pfeffer - 1 Trüffel, frisch (Sommertrüffel)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1865 kJ / 444 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Avocado-Pesto zu Orecchiette
35 Min
Pasta mit Spargel-Zitronensauce und Garnelen
35 Min
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1 Std. 20 Min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40 Min
Polenta mit Trüffel und Ei
35 Min
Maronenspätzle mit Pilzragout
1 Std.
Marinierter Gewürzlachs mit Romanesco-Risotto
13h
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30 Min
Gnocchi mit Salbeibutter
2 Std.
Frische Pappardelle mit Rucola-Ricotta-Pesto
1 Std.
Steinpilz-Risotto
40 Min
Risotto mit Rucola und Gorgonzola
30 Min