![Fisch mit Olivenbröselkruste Fisch mit Olivenbröselkruste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/252065.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Scheiben Weizenknäckebrot, in Stücken
- 100 g Oliven, grün, entsteint
- 1 Knoblauchzehe
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 8 EL Olivenöl
- 30 g Butter, weich
- 2 ½ TL Salz
- 8 Prisen Pfeffer
- 500 g Wasser
- 750 g festkochende Kartoffeln, in Stücken
- 600 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut
- 300 g Cherry-Tomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3028 kJ / 722 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 46 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachsfilet mit Petersilienkruste und Dampfkartoffeln
40 min
Rotbarsch mit Roter Mojo
1h
Fisch-Schaschlik
35 min
Fischfilet im Basilikumteig
1h
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40 min
Fisch mit Bröselkruste
1h
Fischfilet mit Tomatengemüse
45 min
Gegrillter Lachs mit Currysalz
30 min
Fisch-Piccata
1h
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40 min
Lachs mit Spinathaube auf Tomatensugo
45 min
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1h