Fisch mit Olivenbröselkruste
TM5 TM31 TM6

Fisch mit Olivenbröselkruste

4.8 (186 ocen)

Składniki

  • 6 Scheiben Weizenknäckebrot, in Stücken
  • 100 g Oliven, grün, entsteint
  • 1 Knoblauchzehe
  • 6 Stängel Petersilie, abgezupft
  • 2 Zweige Thymian, abgezupft
  • 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
  • 8 EL Olivenöl
  • 30 g Butter, weich
  • 2 ½ TL Salz
  • 8 Prisen Pfeffer
  • 500 g Wasser
  • 750 g festkochende Kartoffeln, in Stücken
  • 600 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut
  • 300 g Cherry-Tomaten, halbiert

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3028 kJ / 722 kcal
Białko
35 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
46 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy