![Schokoladen-Whiskey-Parfait Schokoladen-Whiskey-Parfait](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/53A66FF1-6839-47CB-B3A3-3BA9044FDDA9/Derivates/0c192fb3-75e6-4ac6-8ee7-cf152d3aa79c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 20 g kandierter Ingwer
- 50 g Macadamianüsse, geröstet, gesalzen
- 300 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 2 Blätter weiße Gelatine
- 100 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 200 g Zucker
- 5 Eigelb (Kl. M)
- 100 g Whisky
- 500 g Sahne, kalt
- 500 g Brombeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2503 kJ / 597 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Steinpilzcappuccino mit Speck
50 Min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8h 20min
Crème brûlée
2h 30min
Orangenparfait
6h 30min
Vitello Tonnato
48h
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 Std.
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4h 40min
Weiße Schokoladenmousse
5h 30min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7hod.
Weiße Schokomousse
10h
Kürbiskernparfait
5hod. 45min
Limoncello-Creme
5sa