Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 20 g kandierter Ingwer
- 50 g Macadamianüsse, geröstet, gesalzen
- 300 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 2 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 200 g Zucker
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 5 Eigelb (Kl. M)
- 100 g Whisky
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 500 g Brombeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2503 kJ / 597 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9 Std.
Mohn-Marzipan-Creme
3 Std.
Crème brûlée
2h 30min
Erdnuss-Halbgefrorenes mit Kirsch-Bananen-Ragout und Vanilleschaum
5h
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5h
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min
Haselnuss-Parfait
6h 30min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Zwetschgen-Parfait
8h 40min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7h
Kürbiskernparfait
5 Std. 45 Min
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
5h