Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Olivenöl zum Einfetten
- 650 g Wasser
- 1 TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
- 300 g Kalbfleisch (aus dem Rücken), geputzt
- 5 Prisen Pfeffer
- 30 g Weißweinessig
- 30 g Kapern (Nonpareille), abgetropft
- 100 g Oliven, schwarz, entsteint
- 180 g Thunfisch, in Öl, abgetropft
- 50 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 3076 kJ / 734 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Bouillabaisse
1 Std.
Skrei mit Muschelragout
1 Std. 45 Min
Focaccia Verde
2h 20min
Focaccia mit Sardellen
1 Std. 45 Min
Pizza mit Salsiccia
2 Std. 40 Min
Flammkuchen mit Pfifferlingen und Speckcreme
1 Std. 15 Min
Spargelflammkuchen mit Zitronenöl
1h 20min
Schinken-Käse-Scones mit Pastrami
1h 20min
Graved Lachs
48h
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40 Min
Focaccia mit Thymian
1klst 55 min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 Std. 15 Min