Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 260 g Wasser, lauwarm
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel frische Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 20 g Olivenöl
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ TL Salz
Belag
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Prise Oregano, getrocknet
- 10 g Olivenöl
- 100 - 150 g Sardelle,ganz, frisch (oder andere kleine Fische)
- 5 - 6 Cherrytomaten, halbiert
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2611 kJ / 624 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaten-Focaccia
2h 10min
Focaccia mit Käse-Oliven-Creme
2h 10min
Caponata-Crostini
4 godz. 40 min
Fougasse mit Käse
2h 35min
Salsa Verde
10 min
Focacce mit Oliven
2h
Frittata italiana
20 min
Tagliolini mediterran mit Schwertfisch
20 min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2 godz. 40 min
Focaccia mit Rosmarin
1 Std.
Focaccia auf apulische Art
1 Std. 40 Min