![Focaccia mit Sardellen Focaccia mit Sardellen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/158C9C65-10A3-4F4B-A783-2FF632113E7F/Derivates/737C50FD-7B85-4618-892C-9EBFF31CEE6D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 260 g Wasser, lauwarm
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel frische Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 20 g Olivenöl
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ TL Salz
Belag
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Prise Oregano, getrocknet
- 10 g Olivenöl
- 100 - 150 g Sardelle,ganz, frisch (oder andere kleine Fische)
- 5 - 6 Cherrytomaten, halbiert
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2611 kJ / 624 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccine
2 godz.
Zucchini-Lachs-Röllchen mit Currydip
30 min
Ziegenkäserollen mit Chilisauce
1 Std. 10 Min
Knusprige Focaccia
2 Std. 10 Min
Gefüllte Focaccia mit Crescenza-Käse
1 Std. 45 Min
Räucherlachs-Pizza
1 Std.
Pissaladière
1 Std. 20 Min
Focaccia mit Salsiccia
2 godz.
Focacce mit Oliven
2 godz.
Pizza auf römische Art
1 Std. 40 Min
Tomatenfocaccia mit Oliven
2 godz.
Tarte Tatin mit Tomaten
1 Std. 40 Min