![Soupe portugaise à la morue Soupe portugaise à la morue](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/814F607C-82ED-4F8D-AF15-9E3BECA3E773/Derivates/1a095f22-a3d5-4c2e-874e-3cd493204b4c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g d'ail
- 50 g de coriandre fraîche
- 50 g d'huile d'olive, un peu pour huiler et 1 filet pour le bouillon
- 6 œufs
- 1500 g d'eau
- 500 g de morue dessalée, sans peau, désarêtée et coupée en morceaux
- 100 g de poivron vert, coupé en lanières
- 300 g de pain, coupé en fines lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1719.2 kJ / 409.8 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Soupe de lentilles vertes
35min
Consommé de bœuf
35min
Soupe corse
13h 15 min
Soupe de poisson de Majorque
40min
Caldo de sururu (Soupe de moules au lait de coco)
45min
Soupe rustique
12hod.
Ragoût de poisson aux épices
1h 45 min
Bouillon de crevettes façon thaïe, pommes vapeur aux épices
1 Std. 20 Min
Avril - Bouillon de gambas à la citronnelle
1sa
Crème d'huître
35min
Canon d'agneau aux herbes, flan d'épinard et petits légumes
1sa 15 dk
Bouillabaisse
1sa 15 dk