Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous-vide Duck
- 250 g duck breast, skin on, boneless
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp ground white pepper
- 50 g Indonesian green spice paste, room temperature
- water to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (see Tips)
- 2 tbsp vegetable oil
Green sambal
- 30 g vegetable oil
- 50 g eschalots, cut into wedges
- 100 g green chilli, thinly sliced diagonally
- 50 g Indonesian green spice paste, room temperature
- 100 g green tomatoes, cut into cubes (2 cm)
- 50 g tomatoes, cut into cubes (2 cm)
- 5 makrut lime leaves
- 1 tsp Chicken stock powder
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 30 g fried shallots
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2719.7 kJ / 650 kcal
- Białko
- 31.1 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 44.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1674.6 mg
Alternatywne przepisy
Beef Rendang
1 godz. 35 min
Quick fruit sorbet (TM6)
10 Min
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11h 20 min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4h 40min
Quick fruit sorbet
10 Min
Chocolate syrup
20 Min
Mini pizzas
1 Std. 30 Min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3 Std.
Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls
7u. 5min
Rolled Frittata
55min
French Macarons with Blueberry Jam (Metric)
1 Std. 30 Min
Crunchy caramel popcorn
2h 15min