Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de pizza
- 350 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 100 g de cubitos de hielo
- 15 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 120 g de agua fría
- 1 cucharadita de sal
Montaje
- 250 g de tomate troceado en conserva
- 3 - 4 hojas de albahaca fresca
- 1 pellizco de sal
- 15 g de aceite de oliva
- 1 lámina de masa de hojaldre (rectangular)
- 250 g de mozzarella fresca escurrida (2 bolas) cortada en rodajas
- 150 g de jamón cocido en lonchas finas
- 1 huevo
- 1 cucharada de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1132 kJ / 270 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan rápido
50min
Masa para empanadillas
1h 40 min
Baguette
3 godz. 45 min
Pan de leche
2h 20min
Pan rústico
2 godz.
Pizza margarita
1 godz. 45 min
Pizza de invierno
9h
Pan rápido sin horno para bocadillos
1h
Croissants de mantequilla (Desayuno con diamantes)
5 Std. 30 Min
Calzone rellenos con calabacín, queso y jamón
1h 40 min
Pizza gorda con masa crujiente
1h 30 min
Pan básico
3 godz. 45 min