![Pizza rústica napolitana (parigina) Pizza rústica napolitana (parigina)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/629A2A5B-3AE4-4EA6-8E17-E84EC8D8EDC3/Derivates/2eb484d4-c411-43b5-9096-495dbf4a203b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de pizza
- 350 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 100 g de cubitos de hielo
- 15 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 120 g de agua fría
- 1 cucharadita de sal
Montaje
- 250 g de tomate troceado en conserva
- 3 - 4 hojas de albahaca fresca
- 1 pellizco de sal
- 15 g de aceite de oliva
- 1 lámina de masa de hojaldre (rectangular)
- 250 g de mozzarella fresca escurrida (2 bolas) cortada en rodajas
- 150 g de jamón cocido en lonchas finas
- 1 huevo
- 1 cucharada de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1132 kJ / 270 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coca de morcilla
1h 10min
Panzerotti a la romana
1h
Masa para empanadillas
1h 40min
Pan marroquí de cúrcuma relleno de ternera
2h 40 min
Calzone con pimientos y chorizo
2 Std.
Pizza con langosta y salsa Alfredo (Estados Unidos)
40 min
Calzone rellenos con calabacín, queso y jamón
1h 40min
Tronco de pan relleno
2 Std. 15 Min
Pizza wraps
1h
Focaccia rellena
4h 20min
Pizza gorda con masa crujiente
1 Std. 30 Min
Pizza 2 sabores
30 min