![Crema de chocolate y café con helado de vainilla Crema de chocolate y café con helado de vainilla](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B428CD4D-4E3E-409B-8F2C-4E87248400D3/Derivates/2c7e96f9-b42d-43c3-bba7-78474808132e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 hojas de gelatina
- 100 g de café solo fuerte
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 4 yemas de huevo
- 70 g de azúcar
- 40 g de chocolate negro (70% de cacao)
- 12 galletas sándwich de chocolate Oreo®
- 300 - 400 g de helado de vainilla (8 bolas)
- 1 - 2 cucharaditas de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisú
5 Std. 20 Min
Tarta de moka
1 Std. 30 Min
Tarta de flan de chocolate con profiteroles
4h 30min
Crema catalana de chocolate
40 Min
Crema de chocolate con nueces
2 Std. 10 Min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50min
Semifrío de crema de whisky
1 Std.
Mousse de chocolate
3h 20 min
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2h 15min
Bavaroise de naranja
5h 15min
Tarta helada de dulce de leche condensada
9 Std.
Bavaroises de chocolate con menta
2h 15min