Charlota de mango con bizcocho al cacao

Charlota de mango con bizcocho al cacao

3.9 15 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
12 raciones

Składniki

Bizcocho de chocolate
  • huevos
    2
  • de azúcar
    60 g
  • de azúcar vainillado
    1 cucharadita
  • de harina de repostería
    40 g
  • de cacao puro en polvo
    20 g
  • de sal
    1 pellizco
Mousse de mango
  • hojas de gelatina
    6
  • de nata (35% de grasa)
    500 g
  • de mango maduro (sin piel ni hueso) en trozos
    500 g
  • de zumo de limón
    50 g
  • de azúcar
    100 g
  • de cacao puro en polvo
    1 - 2 cucharadas
Decoración
  • de barritas de chocolate y galleta (p.ej. Fingers Cadbury®)
    180 g
  • de mango maduro cortado en rebanadas
    100 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 340 kcal / 1425 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 34.1 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...