Helado de chocolate y pasas al brandy

Helado de chocolate y pasas al brandy

4.5 15 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
20 raciones

Składniki

Helado de chocolate y pasas al brandy
  • 750 g de nata (35% de grasa) fría
  • 200 g de azúcar
  • 100 g de agua
  • 8 yemas de huevo
  • 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos pequeños
  • 100 g de pasas
  • 50 g de brandy
Cucurucho
  • 90 g de mantequilla a temperatura ambiente
  • 100 g de harina de repostería
  • 75 g de azúcar glas
  • 3 claras de huevo

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 4.06 g
Kalorie 1388 kJ / 332 kcal
Tłuszcz 22.66 g
Błonnik 1.72 g
Węglowodany 26.48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...