Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa quebrada dulce
- 130 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 30 g de azúcar moreno
- 110 g de mantequilla fría, en trozos
Mousse de castaña
- 100 g de crema de castañas dulce
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 40 g de azúcar glas
- 10 g de ron dorado
- 150 g de castañas en almíbar (escurridas), en trozos
Crema de castaña con chocolate
- 100 g de mantequilla
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao), en trozos
- 300 g de crema de castañas dulce
Toffee de castaña
- 2 hojas de gelatina
- 60 g de azúcar moreno
- 60 g de mantequilla
- 130 g de nata (35% de grasa)
- 100 g de crema de castañas dulce
- 150 g de marrons glacés (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2223 kJ / 531 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 33 mg
Alternatywne przepisy
Pudin inglés (Bread and butter pudding)
1h 30min
Flan de París con merengue
10h
Tableta de chocolate y castañas
5h
Pera al caramelo con crema y canutillo crujiente
4h
Tarta de manzana y flan
3h 20min
Magdalenas de castañas
20min
Mermelada de verano
55min
Bizcocho con fresas y nata
2h
Semifrío de castañas con salsa de nueces
4 godz. 30 min
Tarta de turrón
1h 20min
Tarta de naranja
5h
Castañas en almíbar
2h