Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de avellanas crudas sin piel
- 100 g de azúcar
- 6 tiras de piel de limón
- 8 tiras de piel de naranja
- 120 g de leche
- 25 g de levadura prensada fresca, desmenuzada
- 4 huevos
-
30
g de ron
lub 30 g de agua de azahar - 500 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 5 g de sal
- 120 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos de 2 cm
- 2 cucharadas de azúcar perla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1394 kJ / 333 kcal
- Białko
- 8.28 g
- Węglowodany
- 40.18 g
- Tłuszcz
- 15.53 g
- Błonnik
- 2.13 g
Alternatywne przepisy
Caracolas de canela
2h
Lazos de brioche y hojaldre
4h 20min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4 godz. 30 min
Roscón de Reyes
4h
Brioche
8 godz.
Panettone con chocolate y naranja
3h 20min
Brioche con frutas y pasas
3h 10 min.
Fullatre de las Cinco Villas
1 Std. 25 Min
Panettone con nueces, arándanos y chocolate blanco
4h 20min
Brioche de chocolate y avellana
2u. 20min
Marquesas
30min
Bica de Castro Caldelas
1h 20min