Roscón trenzado de brioche con avellanas

Roscón trenzado de brioche con avellanas

4.5 53 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 raciones

Składniki

  • 80 g de avellanas crudas sin piel
  • 100 g de azúcar
  • 6 tiras de piel de limón
  • 8 tiras de piel de naranja
  • 120 g de leche
  • 25 g de levadura prensada fresca desmenuzada
  • 4 huevos
  • 30 g de ron
    30 g de agua de azahar
  • 500 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
  • 5 g de sal
  • 120 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos de 2 cm
  • 2 cucharadas de azúcar perla

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 8.28 g
Kalorie 1394 kJ / 333 kcal
Tłuszcz 15.53 g
Błonnik 2.13 g
Węglowodany 40.18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...