Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de gruyère, coupé en morceaux et à ajuster en fonction des goûts
- 200 g d'eau
- 40 g d'huile d'olive
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 2 pincées de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g d'olives noires dénoyautées
- 1 œuf, battu avec un peu de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2457 kJ / 587 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 40.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45min
Cookies au chèvre et au thym
40min
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3 Std. 40 Min
Tapenade de tomates
5min
Tapenade
10min
Crackers au fromage
1h
Focaccia aux olives
3 Std.
Navettes
2h
Tartinade d'aubergine et de poivrons
40min
Pain aux olives
3 Std. 40 Min
Focaccia au thym
3 Std.
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h