Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 350 g de farine de blé aux céréales
- 15 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1809 kJ / 426 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 76.5 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Miniviennoiseries express
5h 20min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Pain cocotte
2h 20min
Pain Cocotte
3h
Pain de mie moelleux
3h 25 min.
Petits pains aux raisins
24h
Pain au chocolat
24h
Pâte feuilletée express
2h
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Préfou au beurre aillé
3h
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3 godz. 45 min