![Pain surprise Pain surprise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2443DA0E-1161-4B93-A0E3-CEEEAD04DDBD/Derivates/6B4EE3CA-DFF0-40DF-9058-ED4568C7A013.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 350 g de farine de blé aux céréales
- 15 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1809 kJ / 426 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 76.5 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Pain au chocolat
24 Std.
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Pain Cocotte
3h
Baguette viennoise
4hod. 25min
Baguette express
2h 35 min.
Pain cocotte
2h 20 min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Baguette tradition et baguette épi
5sa 15 dk
Pâte feuilletée express
2h
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3hod. 45min
Brioche de Jeanne
4h 15min