Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de faisselle
- 750 g d'eau
- 16 pommes de terre (type ratte) brossées sous l’eau
- 8 tranches fines de poitrine fumée, recoupées en deux
- 1 bouquet de sauge fraîche
- 5 c. à soupe d'huile neutre
-
4
brins de persil frais, équeutés
lub ½ bouquet de cerfeuil frais, équeuté - 1 c. à café de moutarde
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1421 kJ / 339 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Tortilla aux oignons et aux lardons
50 min
Pommes de terre en éventail à la crème de gouda
45 min
Croquettes de jambon aux herbes
50 min
Poireaux façon salade Caesar
40 min
Scotch eggs
1h 25min
Avocat farci au crabe
40 min
Œufs brouillés aux merguez, tomates et pita grillés
30 min
Œufs farcis
30 min
Menu petit prix - Œufs mimosa aux sardines
2h 35min
Oignons farcis au jambon
1h
Œufs mollets, ratatouille et jambon
40 min
Pommes de terre farcies au chorizo
50 min