Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di lievito di birra fresco
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di miele di acacia
- 300 g di farina tipo 00
- 150 g di semola rimacinata di grano duro + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 7447 kJ / 1780 kcal
- Białko
- 53.2 g
- Węglowodany
- 362.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 13.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4 Std.
Pane barese
6 godz. 15 min
Ciabattine
3h 30min
Rosette
5h 20min
Pane nero siciliano
8h 50min
Filone di sola semola
2h 50min
Pane tipo ciabatta
26 godz.
Panini venostani
3 Std.
Ciabattine veloci
3u. 10min
Pane pugliese
29h 20min
Pane siciliano
2 Std. 45 Min
Polka (pane francese)
5 Std.