Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min., très froide
- 60 g de lait concentré sucré
- 90 g de sirop d'érable
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 394.8 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 14.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la cannelle et aux figues
12sa 30 dk
Liqueur de vin chaud
20min
Glace amarena
3u. 15min
Rouleaux de printemps aux fruits rouges
2 Std. 25 Min
Crémeux glacé aux pêches
3h 45min
Mousses glacées au café et à la cardamome
10min
Mousse de yaourt au citron
3h 20min
Glace aux cacahuètes (ou aux noisettes)
3u. 15min
Glace à la fraise et au yaourt
4h 20min
La tarte au sirop d'érable
55min
Glace stracciatella
12 godz.
Sorbet banane et citron vert
10min