
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
- 3 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 4 c. à soupe de sucre glace
- 2 oranges pelées à vif et coupées en dés
- 1 pamplemousse rose pelé à vif et coupé en dés
- 1 c. à soupe de miel
- 200 g de crème liquide entière très froide
- 200 g de faisselle bien égouttée
- 2 c. à soupe bombées de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune finement râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 469 kcal / 1963 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Węglowodany
- 40 g