Mille-feuille de filo aux agrumes

Mille-feuille de filo aux agrumes

4.3 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • 50 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 3 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
  • 4 c. à soupe de sucre glace
  • 2 oranges pelées à vif et coupées en dés
  • 1 pamplemousse rose pelé à vif et coupé en dés
  • 1 c. à soupe de miel
  • 200 g de crème liquide entière très froide
  • 200 g de faisselle bien égouttée
  • 2 c. à soupe bombées de sucre en poudre
  • le zeste d'un citron jaune finement râpé

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 1963 kJ / 469 kcal
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...