Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 280 g d'eau, et un peu pour badigeonner le pain
- 3 c. à soupe de miel
- 300 g de farine d'orge
- 1 c. à café de sel
- 60 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1233.5 kJ / 292.3 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Croissant
16h
Pain ciabatta
3h 45min
Pain au yaourt
1h 50min
Petits pains suédois
16h
Pain aux algues
2h 45min
Pain de mie moelleux
3 godz. 25 min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Pizza à la farine d'épeautre
1óra 55p
Petits pains vapeur
2 Std. 10 Min
Pain au levain
8h
Pains au lait façon "tangzhong"
24ωρ.
Pain aux figues
4 Std.