Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 280 g d'eau, et un peu pour badigeonner le pain
- 3 c. à soupe de miel
- 300 g de farine d'orge
- 1 c. à café de sel
- 60 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1233.5 kJ / 292.3 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Pain vapeur à l'épeautre
1 Std. 30 Min
Biscottes d’épeautre
6h
Pain curry-carotte
1h 5min
Pizza à la farine d'épeautre
1h 55min
Pain aux algues
2 Std. 45 Min
Pain nordique
1 Std.
Fruits déguisés
45 Min
Petits pains suédois
16h
Pain viking au sésame
3 godz. 10 min
Minipanettoni
2 godz. 30 min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1h 25min