Tarte aux fruits secs

Tarte aux fruits secs

4.6 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 parts

Składniki

  • 90 g d'abricots secs dénoyautés détaillés en dés
  • 90 g de pruneaux dénoyautés détaillés en dés
  • 100 g de raisins secs de Corinthe
  • 250 g de farine de blé et un peu pour le cercle à pâtisserie
  • 140 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le cercle à pâtisserie
  • 130 g de sucre en poudre
  • 3 œufs
  • 100 g de beurre coupé en morceaux
  • 100 g d'amandes en poudre
  • 100 g de lait
  • 30 g d'amandes effilées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 40.4 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 2630 kJ / 630.4 kcal
Tłuszcz 35.8 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 19.4 g
Węglowodany 60.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...