Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de extracto de buey (Bovril®)
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 1 cucharadita de maicena (opcjonalnie)
- 200 g de cerveza
- 800 g de cardo cocido (en conserva) escurrido
- 100 g de dados de beicon
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 826 kJ / 198 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Borrajas con gambas
40 min
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1h
Judías verdes con champiñones y beicon
30 min
Judías verdes con tomate
45 min
Acelgas con patatas
45 min
Patatas a la riojana
40 min
Setas de cardo con jamón
25 min
Cardo con almendras
20min
Champiñones o setas al ajillo
20min
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45 min
Borrajas y champiñones en conserva rehogados con beicon
20min
Níscalos guisados
30 min