Capesante ai funghi porcini

Capesante ai funghi porcini

4.7 20 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 230 g di vino bianco
  • 170 g di acqua
  • 16 capesante pulite (conservare 16 gusci fondi)
  • 1 spicchio di aglio
  • 3 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 10 g di funghi porcini secchi ammollati in acqua tiepida per 10 min. e strizzati
  • 200 g di latte intero
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g farina
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 20 g di burro
  • 30 g di pangrattato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Białko 67.9 g
Kalorie 4276 kJ / 1022 kcal
Tłuszcz 47.5 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 86.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...