Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g di vino bianco
- 170 g di acqua
- 16 capesante pulite (conservare 16 gusci fondi)
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua tiepida per 10 min. e strizzati
- 200 g di latte intero
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di farina
- 1 pizzico di pepe macinato
- 20 g di burro
- 30 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 4276 kJ / 1022 kcal
- Białko
- 67.9 g
- Węglowodany
- 86.1 g
- Tłuszcz
- 47.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1h
Gamberoni zafferano e arancia
30min
Capesante al pepe rosa con purè verde
50min
Pepata di cozze
55min
Capesante gratinate
30min
Capesante al profumo di arancia
1h 10min
Capesante della Vigilia (TM6)
50min
Scampi alla busara
35min
Vongole e cozze alla marinara
3h
Cozze allo zafferano
55min
Capesante in crosta di pistacchi
30min
Cacciucco
1h 20min