Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 10 g de beurre
- 2 boîtes de conserve de grains de maïs, rincés, égouttés (poids égoutté 570 g)
- 700 g d'eau
- 200 g de crème entière
- 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 8 saucisses de Vienne (env. 400 g)
- ½ bouquet de ciboulette fraîche, ciselée
- 4 petits pains (par ex. ballons paysans)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3436 kJ / 824 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 44 g
Alternatywne przepisy
Soupe d'orge des Grisons
55 min
Soupe du chalet
40 min
Risotto aux épinards et asperges
40 min
Tartines à la salade d’œufs
15 min
Risotto alla milanese
30 min
Velouté orange-courge
35 min
Moutarde de Bénichon
40 min
Soupe d'orge
1h 20min
Cake aux branches
1h 10 min.
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Risotto aux bolets et au brie
35 min
Gâteau aux carottes
1h 10 min.