Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g céleri-rave, épluché, en morceaux
- 250 g de pommes, épluchées, cœur évidé, en morceaux
- 1 c. à soupe d'huile de colza
- 800 g d'eau
- 1 c. à soupe de sucre
- 1 ½ c. à café de sel
- 2 pincées de piment de Cayenne moulu
- 12 physalis, coupés en deux
- 20 feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 484 kJ / 116 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Velouté orange-courge
35min
Velouté de poivrons
20min
Crème de bettes
35min
Soupe aux asperges et à l'aneth
25min
Soupe au chou
50min
Velouté de tomates et de courges
25min
Soupe de betteraves
45min
Crème de pois
40min
Soupe de pommes de terre-champignons
45min
Soupe de carottes à la menthe
35min
Soupe de carottes façon moro
1h 45min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50min