Soupe au potiron, chou-fleur et chou romanesco

Soupe au potiron, chou-fleur et chou romanesco

4.3 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • de parmesan
    20 g
  • de branches de céleri
    30 g
  • d'oignons en morceaux
    50 g
  • de carottes pelées et en morceaux (2 cm)
    30 g
  • de sauge fraîche lavées et séchées
    2 feuilles
    1 c. à café de feuilles de sauge séchées, lavées et séchées
  • d'huile d'olive extra vierge
    30 g
  • de chou-fleur en bouquets
    250 g
  • de chou romanesco en bouquets
    250 g
  • de chair de potiron en morceaux (1 cm)
    250 g
  • d'eau
    1000 g
  • de pâte de bouillon de légumes
    1 c. à soupe
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de pâtes séches pour soupe par ex. risoni pasta
    100 g
  • de sel fin (opcjonalnie)
    1 pincée
  • de persil frais ciselé
    1 c. à soupe
  • d'huile d'olive extra vierge

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 153 kcal / 639 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 6.6 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...