Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 50 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 180 g de lait ribot
- 400 g de farine à pain, type Manitoba
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 50 g de fromage caciocavallo, coupé en morceaux
- 80 g de mozzarella, égouttée et coupée en lamelles
La finition
- 80 g de gorgonzola, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 1 pincée de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2431 kJ / 581 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza au thon, aux olives et aux tomates
30 min
Pizza au saumon
1h 15min
Pizza quatre fromages
1 godz. 45 min
Pizza à la marinara
1h 35 min.
Fougasse briochée, oignon et fromage
45 min
Pizza roulée au speck et à la fontina
2 godz. 10 min
Pizza au fromage et aux lardons
1 godz. 30 min
Pizza aux pommes de terre
1 godz. 30 min
Pizza au thon
1h 40min
Pizza romaine
1h 40min
Pizza chèvre-miel
1 Std. 50 Min
Pizza XXL
3h