Pesto persan

Pesto persan

4.8 12 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 bocaux

Składniki

  • de pecorino coupé en morceaux
    100 g
    100 g de parmesan, coupé en morceaux
  • d'amandes décortiquées
    120 g
  • de tomates séchées à l'huile égouttées
    80 g
  • de dattes dénoyautées
    100 g
  • d'origan déshydraté
    2 c. à café
  • de sel
    ¾ c. à café
  • de poivre moulu
    ¼ c. à café
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de graines de sésame
    20 g
  • d'huile d'olive
    200 g

Wartości odżywcze na 1 bocal

Kalorie 1833 kcal / 7674 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 160 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...