Pesto persan

Pesto persan

4.7 17 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 bocaux

Składniki

  • 100 g de pecorino coupé en morceaux
    100 g de parmesan, coupé en morceaux
  • 120 g d'amandes décortiquées
  • 80 g de tomates séchées à l'huile égouttées
  • 100 g de dattes dénoyautées
  • 2 c. à café d'origan déshydraté
  • ¾ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • 1 c. à café de cumin en poudre
  • 20 g de graines de sésame
  • 200 g d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Białko 34 g
Kalorie 7674 kJ / 1833 kcal
Tłuszcz 160 g
Błonnik 17 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...