Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 60 g de poireau, coupé en rondelles (2 mm)
- 20 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 260 g d'eau
-
1
c. à café de sucre en poudre
lub 1 c. à café de poudre de malt -
25
g de levure boulangère fraîche
lub 2 ½ c. à café de levure boulangère sèche - 250 g de farine à pain
- 250 g de farine d'épeautre
- 2 c. à café de sel, et 1 pincée
La garniture et la finition
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 40 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 150 g de salami, détaillé en tranches fines (3 mm)
- 6 figues fraîches, coupées en quartiers
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3 Std. 45 Min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4u.
Fougasse
2 Std.
Focaccia croustillante
1hod. 55min
Focaccia aux olives
2 Std.
Focaccia au romarin
2h 20 min
Pain aux graines
5h
Focaccia au thym et huile d'olive
1hod. 55min
Pains de seigle plat
1 Std. 30 Min
Fougasse au romarin
3u. 25min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1 Std. 50 Min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2 Std.