Crème fondante aux dattes et aux noisettes

Crème fondante aux dattes et aux noisettes

4.4 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 portions

Składniki

La pâte de noisette
  • 250 g de noisettes émondées
  • 2 c. à soupe de sirop d'agave
  • 2 c. à soupe d'huile de noisette
La crème
  • 100 g de dattes dénoyautées
  • 1 c. à café d'agar-agar
  • 1 c. à soupe de farine d'arrow-root
  • 500 g de lait d'avoine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.6 g
Kalorie 1155.2 kJ / 276.4 kcal
Tłuszcz 21.9 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 14.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...