Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 100 g de farine de Kamut®
- 1 ½ c. à café de sel
- 20 g de graines de lin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 958 kJ / 225.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain complet ultra-moelleux
2h 15min
Pain de seigle
5h
Pain au levain biologique
5 Std. 5 Min
Pain complet rapide
1 godz. 20 min
Pain vapeur à l'épeautre
1 godz. 30 min
Pain complet
5h
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de mie aux graines
6h
Pain aux graines
5h
Pain aux céréales
3h 30min