![Sopa de trucha del Órbigo Sopa de trucha del Órbigo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/891E1391-CB88-4FC3-A017-81B6219AA5D2/Derivates/7A8D294D-5D94-48C9-B616-5629A9EA1B26.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 8 dientes de ajo
- 60 g de cebolla
- 60 g de pimiento verde
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pastilla de caldo
- 1 hoja de laurel seca
- 3 cucharadas rasas de pimentón
- 1500 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 6 filetes de trucha con piel sin espinas, cortados en 3 trozos c/u
- 200 g de pan rústico de pueblo (del día anterior) cortado en rebanadas finas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1537 kJ / 368 kcal
- Białko
- 23.46 g
- Węglowodany
- 17.99 g
- Tłuszcz
- 22.43 g
- Błonnik
- 1.66 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de ajo
40 Min
Marmitako
40 Min
Congrio con garbanzos a la marinera
45 Min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Bacalao con berza y garbanzos
50 Min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min
Porrusalda con bacalao
40 Min
Sopa marinera asturiana
30 min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Bacalao confitado al ajoarriero
1 Std.
Codornices en escabeche de boletus
25h
Porrusalda con calabaza
50 Min