Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla
- 70 g di carota, pelata e a pezzi
- 50 g di sedano a pezzi
- 1 foglia di menta fresca, lavata
- 1 foglia di salvia fresca, lavata
- 40 g olio extravergine di oliva
- 1 rametto di rosmarino fresco intero, lavato
- 10 g di concentrato di pomodoro
- 100 g di vino rosso
- 100 g di lenticchie rosse, secche decorticate
- 350 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di acqua
- 320 g di pasta integrale, tipo sedanini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 76.6 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger di fagioli e pomodori secchi
35min
Penne integrali con lenticchie
25min
Burger di fagioli e feta
1小时 35 分钟
Spaghetti integrali con crema di lenticchie e carote
45 Min
Riso e crema di ceci
40min
Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano
40min
Polpette di fagioli e rosmarino
20 Min
Polpettone di lenticchie (vegan)
2 Std.
Lasagne al ragù di lenticchie (vegan)
3hod.
Ragù di lenticchie
1小时 15 分钟
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1小时
Polpette di lenticchie rosse e carote con salsa schug
35min