Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 lombos de salmão s/ pele (800 g aprox.)
-
1
c. chá de pasta de harissa
lub 1 c. chá de paprika picante - 2 c. chá de sal
- 1 c. chá de sementes de coentros
- 2 limões (raspa e sumo)
- 1200 g água
- 250 g massa tipo argolinhas
- 50 g azeite
- 10 g hortelã, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2738.1 kJ / 654.4 kcal
- Białko
- 46.6 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 905.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza na frigideira com fiambre, queijo e cogumelos
35min
Massa cremosa de salmão e alho-francês
35min
Linguine com camarão, cogumelos e espargos
35min
Salmão no forno com funcho e alho-francês
30min
Massa com frango e pesto de curgete
1sa 10 dk
Linguine com ervilhas e fiambre
35min
Noodles com frango e espinafres
25min
Penne com húmus e atum
30min
Risoto de maçã com fiambre
30min
Estufado de peixe e camarão com cuscuz
35min
Esparguete de açafrão com peixe
50min
Arroz de pescada com alho-francês
35min