Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo emmental
- 2 dentes de alho
- 50 g tomate seco, em óleo escorrido
- 20 g azeite
- 200 g espinafres baby
- 250 g massa tipo linguine partida ao meio
- 1 pitada de pimenta
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 1 pé de manjericão, só as folhas
- 1 c. chá de orégãos
- 400 g peito de frango do campo cortado em pedaços
- 950 g água
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2171.8 kJ / 519.1 kcal
- Białko
- 39.4 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 731 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango cremoso com feijão-verde e cuscuz
25 min
Peru com legumes
35 Min
Arroz de açafrão com peru
40min
Frango com brócolos e pimentos
35 Min
Massa com frango e tomate seco
45min
Frango à provençal com batatas e pudim de chocolate
50min
Cuscuz com limão, frango e mel
25 min
Peitos de frango pizzaiola
50min
Chili de peru
25 min
Strogonoff de vitela e espinafres com massa
1h 10min
Penne de frango caprese
35 Min
Caril de peixe
35 Min